Vedvarende energi

Megatrade har i mere end 40 år leveret industrielle mekaniske komponenter
og udviklet en række special services til den globale vindmølleindustri.

Vindmølleindustrien

Vindmølleindustrien – bæredygtig energi

Megatrade har i mere end 40 år leveret industrielle mekaniske komponenter og udviklet en række special services til den globale vindmølleindustri. Vores kunder findes i alle lag i branchen fra de store globale producenter, system-producenter, kit sæt leverandører samt en underskov af stærke danske og udenlandske underleverandører.

Virksomheder i vindmølleindustrien kan med fordel samarbejde med Megatrade Beslag, idet vi har specialviden om industrielle komponenter, har indgående kendskab til forskellige typer af vindmøller og kender de krav, der stilles i branchen. Som følge af mange års tæt samarbejde med nøglespillere i branchen har vi opbygget en stærk position i vindmølleindustrien, og har derfor et unikt produktprogram til netop denne branche.

Produkterne i vores sortiment betegnes som C-varer i branchen og omfatter bl.a.:

 • Låse og låsesystemer
 • Standard- og kundespecifikke hængsler
 • Kantlister, tætningslister og gummiprofiler
 • Maskinsko
 • Gasfjedre
 • Produkter til kabel håndtering
 • Magneter
 • Spændebånd
 • Kundespecifikke produkter, som specielle plastprodukter og elektriske komponenter

Vores sortiment af industrielle komponenter samt vores generelle produktkendskab hjælper alle aktører i vindmølleindustrien i deres designproces, produktudvikling, fremstilling samt vedligehold. Desuden hjælper vi en del kunder, der arbejder med ”retro-fit” / livsforlængelse af ældre møller. Vi er overbevist om, at vores succesfulde kunderelationer i branchen samt vores eget dybe kendskab til produkter og leverandører kan være med til at hjælpe vores kunder i vindmølleindustrien og producenter indenfor al bæredygtig energi.

Fordele hos Megatrade

De fordele som kunder i industrien for vind og bæredygtig energi kan opnå i samarbejdet med os er:

 • Teknisk rådgivning og sparring
 • Stort leverandør netværk i Europa og Asien
 • Hurtig respons og højt kundeservice niveau
 • Direkte leverance til produktionslokationer
 • Udvikling af nye produkter
 • Lave minimumsordrer og fleksibel logistik (lager og leverance)
 • Rammeaftaler og sikkerhed for hurtig levering
 • Kendskab til varenumre og overordnede krav til system-integratorer
 • Kvalitets- og miljøcertificeret leverandør
 • Muligheder for specialpakning og kundespecifikke etiketter

Vi kender vind branchen og ved derfor hvad der kræves for at være en attraktiv leverandør.

Gode forbindelser tæt på

Megatrade drager stor fordel af vores søsterselskab i Kina, der ledes af en dansk administrerende direktør. Gennem dette selskab har vi nem og direkte adgang til en lang række kvalitetsleverandører i asien. Vores kollegaer i Kina yder specielle ydelser som teknisk sparring med leverandører, kvalitetskontrol og lager-facilitet.

Som kunde hos Megatrade får du adgang til vores mange leverandører i både Europa og Asien – og dette betyder at Megatrade kan finde den rigtige leverandør der med de mængder, der forespørges på, kan levere til en god pris. Flere af vores kunder oplever at det er svært at identificere leverandører i Asien/Kina, og derfor kommer de til os for at få hjælp.

Derfor opnår mange af vores kunder store konkurrencemæssige fordele gennem vores samarbejde.

Et samarbejde på vej?

Hos Megatrade vil vi meget gerne hjælpe med at finde alternative leverandører eller måske en leverandør til nye produkter.

Uanset om du er indkøber, konstruktør eller udviklingsingeniør så kontakt Megatrade med din forespørgsel. Vi vil meget gerne hjælpe dig og undersøge om vi ikke kan gøre en forskel.

Typisk starter vi ud med en dialog om produktet, anvendelse og miljø. Det er en stor fordel hvis der er en arbejdstegning, target-pris og forventet mængde, men er det ikke tilfældet så tager vi alligevel gerne en dialog om jeres behov og ønsker.

Cases

Megatrade har mange kunder og relationer i vindmølleindustrien, der har indgået et udbytterigt samarbejde med os. Her er et par eksempler:


En underleverandør til vindmølleindustrien udviklede for nogle år siden et nyt system til kabel håndtering i vindmølletårnene. På trods af at systemet blev godkendt kunne underleverandøren ikke blive oprettet som leverandør. Underleverandøren indgik et partnerskab med Megatrade, som sidenhen har lagerført og stået for distributionen af disse emner til kit-sæt leverandører i hele verden.

En større vindmølle producent havde problemer med at få importeret en vindmølle til det engelske marked pga. en gulvluge der ikke var forsynet med en forsvarlig lukning/dæmpning. Firmaet kontaktede Megatrade for at finde en hurtig løsning. Megatrade løste hurtigt opgaven så møllen kunne godkendes og arbejdede parallelt med at finde en endnu bedre løsning. Resultatet blev vores oliedæmpede hængsel TH-136 og ODH.


Vi går efter et langt og udviklende samarbejde

Vi går efter et strategisk samarbejde som skal være en god forretning for begge parter – det giver mere tilfredse kunder. Vi er ikke låst fast på bestemte måder at handle på eller begrænset af bestemte varer, og vi er altid klar til en snak omkring jeres udfordringer og hjælper gerne med at finde vej til jeres succes.

Ønsker du at vide mere så kontakt vores markedsansvarlige

Jesper Mølbach Thomsen

Markedsansvarlig for vindmølleindustrien

 

Kontakt Jesper Mølbach Thomsen
Chief Commercial Officer - Wind industry
Telefon: +45 4450 6744


Megatrade har i over 20 år arbejdet med vind industrien, og for at håndtere forespørgsler og leverancer effektivt opererer vi med et dedikeret team, der har sin hovedfokus på netop denne branche.

Der er med en del tid på at indrette vores organisation, så den er gearet til det operationelle og strategiske samarbejde med alle typer kunder i vind industrien.

Formlen til succes indenfor vind industrien handler for os om hurtig ekspedition, fleksibilitet, konkurrencedygtighed samt en høj leveringssikkerhed, hvilket vi klarer ved hjælp af vores fleksible og erfarne supply-chain, en rutineret indkøbsafdeling samt en prokreativ teknisk afdeling.

Hos Megatrade er vi ikke er låst fast på bestemte måder at handle på eller begrænset af bestemte varer – derfor kan vi hjælpe vores kunder med det meste. På grund af dette har vi efterhånden opbygget et meget stort leverandør-netværk.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak omkring jeres udfordringer og hjælper gerne med at finde vej til jeres succes.